0

9 maanden Skincare

Januari 2020

Wat zijn enkele manieren waarop je jouw huidverzorgingsroutine kunt veranderen tijdens de zwangerschap?

Als je zwanger bent merk je dat je huid veranderd, je krijgt meer puistjes en zeker in het begin van de zwangerschap is je huid wat onrustig. Je merkt dat je huid wat vetter gaat worden op bepaalde zones. De huid heeft een andere behoefte aan producten en een ander huidverzorgingsregime.

Je zou bijvoorbeeld de Cleansing Gel kunnen gebruiken. Hierin zit melkzuur wat ervoor zorgt dat je vocht/vet huishouding weer in balans komt. Hiernaast heeft het ook een verhelderende werking op je huid (pigmentatie). Ook de Spot Correctie mag je plaatselijk 3x per dag aanbrengen (over je make up) op je puistjes. Er zit Colloïdaal Zwavel in, dit zorgt ervoor dat de zwelling, roodheid afneemt het herstel van het puistje sneller gaat. Ook zou je thuis 1 maal in de week de Polish & Plump Peel kunnen gebruiken; dit heeft een verhelderende werking op je huid, verfijnt de structuur en vermindert de onzuiverheden.

 

Wat zijn enkele ingrediënten die zwangere vrouwen moeten vermijden?

De belangrijkste ingrediënten die je moet vermijden zijn; salicylzuur, benzoylperoxide en retinol. Vraag je schoonheidsspecialiste welke producten je niet/niet meer mag gebruiken.

 

Wat is de gevreesde “zwangerschapsmasker” en hoe kun je helpen dit te voorkomen of verminderen?

Een van de grootste “problemen” die zich kunnen ontwikkelen tijdens de zwangerschap is melasma, of hyperpigmentatie op het gezicht. Als gevolg van hormonale veranderingen, kun je gevoelig voor melasma worden tijdens de zwangerschap, vandaar de bijnaam “zwangerschapsmasker.” Het LumaPro-C Serum is verbazingwekkend in het bestrijden van hyperpigmentatie. Met behulp van LumaPro-C en een SPF Solar Defense 30 of 50 werk je preventief tegen het ontstaan van pigmentvlekken.. De Vitamine C Peel Polish & Plump Peel is ook een geweldig hulpmiddel voor de behandeling van bestaande hyperpigmentatie. Door de combinatie van de kristallen met het melkzuur werk je echt op de verheldering van de huid. Tevens worden lijntjes, rimpels, littekens en grove structuren minder zichtbaar.

Heb je melasma, adviseren wij zeker dit te behandelen al tijdens de zwangerschap. Van belang is dat de behandeling wel door wordt gezet na de behandeling. Ze zeggen niet voor niks 9 maanden zwanger, 9 maanden ontzwangeren… De zwangerschapshormonen blijven nog een gehele tijd in het lichaam. Heb je (nog) geen pigmentatie, ga preventief werken, beter voorkomen dan genezen.

 

Wat kun je nog meer doen tijdens de zwangerschap?

Doordat je buik en/of borsten gaan groeien kan er striae (zwangerschapsstriemen) ontstaan. Je huid rekt sneller uit dan dat hij aankan. Door de grote spanning die op je huid komen te staan scheurt het onderhuids bindweefsel (dit is niet pijnlijk) en kan dit leiden tot paarsrode strepen. Na enige jaren gaat dit over naar witte littekens. Merk je dat je striae krijgt of wil je dit juist niet krijgen, dan kun je de Firming Moisturizer gebruiken. Deze moisturizer zorgt ervoor dat je huid soepel wordt en het bindweefsel versterkt wordt.


Terug