0

Waarom de winter de beste tijd van het jaar is om vitamine C te dragen

Januari 2022

Het opbouwen van een goede huidverzorgingsroutine kan verwarrend zijn. Met zoveel verschillende producten en ingrediënten om uit te kiezen, is het moeilijk om te weten welk product het beste is voor jouw huidtype. Een ingrediënt dat veel bewezen voordelen heeft voor alle huidtypes, is de superkrachtige antioxidant vitamine C. 

Een winterse huidverzorgingsroutine heeft vitamine C nodig
Huidverzorging in de winter kan lastig zijn - je wilt niet te veel producten aan je routine toevoegen, waardoor de huid droger kan worden. Er is echter één huidverzorgingsingrediënt dat niet over het hoofd mag worden gezien. Dermatologen en huidexperts zijn het erover eens dat het opnemen van vitamine C in uw routine deel uitmaakt van een alomvattende benadering van zowel preventie als correctie.

De voordelen van een vitamine C-product zijn onder meer:

Collageen stimuleren
De huid beschermen tegen milieuschade veroorzaakt door de zon, vervuiling, rook en het dagelijks leven
De tekenen van vroegtijdige veroudering voorkomen
Versteviging en verheldering van de huid
 Vitamine C Huidverzorging: waarom gebruiken in de winter?
Hoewel vitamine C een essentieel onderdeel is van elk compleet huidverzorgingsregime, is de winter een bijzonder goed moment om dit beproefde ingrediënt aan je routine toe te voegen. Hoewel het slim is om vitamine C in de zomer te gebruiken, kan frequente blootstelling aan de zon ervoor zorgen dat pigment zich ophoopt, waardoor het werk dat vitamine C probeert te doen ongedaan wordt gemaakt.

De zon en vitamine C: wat je moet weten
Bovendien kan vitamine C werken als een fotosensibilisator, wat betekent dat het de huid gevoeliger kan maken voor gevoeligheid bij blootstelling aan de zon. Om deze reden is het gebruik van een vitamine C huidverzorgingsproduct in de winter een slimme en waardevolle keuze.

Hoe vitamine C kan helpen de huidbarrière te beschermen in de winter
Een ander voordeel van vitamine C in de winter is de milieubescherming die het biedt. Vrije radicalen kunnen de natuurlijke barrière van de huid aantasten en gezonde oliën van het oppervlak verwijderen. Deze oliën helpen normaal gesproken om de huid gehydrateerd te houden en te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Als de barrière niet optimaal functioneert, kan de huid gemakkelijk extreem droog, uitgedroogd en vatbaarder worden voor puistjes.

Waarom de winter vooral slecht is voor de huidbarrière
Aantasting van de barrière is een groter probleem in de winter omdat de barre weersomstandigheden als gevolg van droge lucht, binnenwarmte, wintersport een verlies aan hydratatie kunnen betekenen en vocht een nog groter effect heeft. Antioxidanten zoals vitamine C bestrijden vrije radicalen en vertragen of keren deze negatieve veranderingen om.

Hoe komt vitamine C ten goede aan de huid?
"Vitamine C is een van de krachtigste en meest effectieve antioxidanten die er zijn","Het werkt door het verminderen van schadelijke en gevaarlijke zuurstofsoorten, vrije radicalen genaamd, die het DNA in de huid kunnen beschadigen." Als u de huid niet goed beschermt tegen UV-schade, kan het negatieve effect onomkeerbaar zijn en kan leiden tot fotoveroudering, verkleuring en zelfs huidkanker.

Waarom je een vitamine C-serum nodig hebt in je huidverzorgingsroutine
Er zijn veel verschillende soorten productformuleringen beschikbaar, dus waarom zou u op zoek gaan naar een vitamine C in serumvorm? "Serums werken door een stabiele en permeabele vorm van vitamine C in de huid te introduceren, zodat het de huid kan binnendringen en als een antioxidant kan werken waar het nodig is", legt Dr. Greenfield uit. "Een serum moet in klinische onderzoeken worden getest om de effectiviteit ervan te kennen."

Productaanbeveling: HydroPeptide LumaPro-C Face Serum bevat een sterk gestabiliseerde vitamine C. Uit klinische onderzoeken blijkt dat 75% van de deelnemers verbetering van hyperpigmentatie zag .

Vitamine C is een collageenbooster en -beschermer
Een voordeel van vitamine C is dat het de afbraak van collageen stopt en helpt bij het vormen en stabiliseren van collageenvezels. "Vitamine C heeft in onderzoeken aangetoond dat het de activiteit van eiwitten in de huid die collageen beschadigen, vermindert", zegt Dr. Greenfield. "Op die manier beschermt het het collageen in de huid tegen afbraak; het werkt als een cofactor voor enzymen die collageen stabiliseren vezels; en stuurt de cellen om collageensynthese te starten."

Hoe helpt vitamine C-serum UV-schade te voorkomen en de door de zon beschadigde huid te herstellen? 
Dr. Greenfield zegt: "Blootstelling aan de zon leidt tot een vermindering van het aantal immuuncellen in de huid. Vitamine C werkt op de huid om de vermindering van deze cellen in de aan de zon blootgestelde huid te beperken. Als gevolg hiervan werkt vitamine C effectief als een immuunbooster."

Vitamine C is de ultieme huidbeschermer
Bovendien, hoewel elke dag een breedspectrum SPF van ten minste 30 moet worden gedragen om de huid te beschermen, zijn zonnebrandmiddelen slechts gedeeltelijk succesvol in het blokkeren van schade door vrije radicalen veroorzaakt door blootstelling aan UV-stralen. In onderzoeken is aangetoond dat een 10% actuele oplossing van vitamine C die celdood en DNA-schade die door zonlicht wordt veroorzaakt, beperkt. Dit kan ook helpen bij de bescherming tegen de ontwikkeling van huidkanker.


Wat is de ideale concentratie vitamine C in een huidverzorgingsproduct?
Van vitamine C in een concentratie van 10%-20% is aangetoond dat het een collageen stimulerend voordeel heeft. "Hoe meer collageen de huid heeft en hoe gezonder deze is, hoe meer hydratatie de huid kan vasthouden. Dit is altijd belangrijk, maar vooral tijdens de wintermaanden", zegt Dr. Greenfield.

Product om te proberen: De HydroPeptide Firma-Bright 20% Vitamine C Booster is gemakkelijk te gebruiken en vormt een aanvulling op elk regime. Voeg gewoon 3-5 druppels toe aan je favoriete vochtinbrengende crème voor een krachtig collageenstimulerend signaal, samen met de geliefde verhelderende voordelen van vitamine C.
 
Vitamine C verheldert de huid tijdens de winter
Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van vitamine C in de perfecte winter is dat de verhelderende eigenschappen het meest effectief kunnen zijn. De HydroPeptide Firma-Bright 20% Vitamine C Booster bevat ook huidverhelderende peptiden om de huid een broodnodige glans te geven tijdens de wintermaanden. Vitamine C is niet alleen voor opheldering, de verstevigende eigenschappen zijn ook verbluffend. Helderdere, stevigere en goed beschermde huid: de voordelen van vitamine C mogen niet over het hoofd worden gezien.


Terug