0

Universal tri-retinol complex, Retinol op de HydroPeptide manier.

Maart 2023

Wat is retinol?
Retinol, ook wel Vitamine A genoemd, is een goed bestudeerd ingrediënt met een bewezen huidverjongend effect. Vitamine A bestaat in vele vormen, waarvoor de verzamelnaam retinoïden is.

Wist je dat de verjongende effecten van retinol per ongeluk ontdekt zijn tijdens het onderzoek van dit ingrediënt op de behandeling van acne? In de jaren 80 zag de arts die onderzoek deed verbetering van de acne maar nog meer opmerkelijk dat de huid er van alle patiënten jonger uitzag.

Dat komt omdat Retinoïden een gezonde celdeling verbeteren. Ze stimuleren de aanmaak van collageen (zorgt voor de stevigheid van je huid) en elastine (zorgt voor de soepelheid van je huid). Ze remmen bovendien enzymen die collageen en elastine afbreken. De voordelen voor jouw huid zijn:

  Minder rimpels en fijne lijntjes

  Egalere huidstructuur, minder zichtbare poriën

  Opheldering van pigmentvlekken

  Verstevigen van de huid

Retinol heeft dus zeker een verjongend effect op de huid, maar sommige vormen en concentraties van vitamine A kunnen irriterend zijn voor de huid en huidveroudering juist bevorderen.

 

Dit is wat Dokter Neal Kitchen te vertellen heeft over retinol:

"Retinol is lang beschouwd als de gouden standaard in huidverzorgingsactiva; het gebruik ervan in huidverzorgingsregimes is echter vaak controversieel. Gunstige resultaten versus negatieve bijwerkingen zorgen er regelmatig voor dat klanten gefrustreerd raken over het gebruik ervan.  HydroPeptide heeft nu een oplossing voor het retinolparadigma ontwikkeld die de verbazingwekkende voordelen van retinol biedt zonder het risico van schilfering, irritatie of downtime dat veel klanten afschrikt om dit krachtige ingrediënt te gebruiken. Deze gepatenteerde technologie zal klanten enthousiast maken met de mogelijkheid om dagelijks en zonder pauze te worden gebruikt voor een prachtige huid." Dr. Neal Kitchen, COO

 

Hoe is ons universele tri-retinol complex anders?
Om te beginnen hebben we zorgvuldig een combinatie geselecteerd van 3 zeer intelligente retinoïden (Retinol, Glyceryl Diretinoate & Retinyl Linoleate) omwille van hun verschillende omzettingssnelheden en de soorten enzymen die het lichaam gebruikt om ze om te zetten in de bruikbare vorm van vitamine A, retinoïnezuur.

Ons lichaam kan vitamine A namelijk alleen gebruiken als retinoïnezuur, dus retinoïden moeten in deze vorm worden omgezet om door de huid te kunnen worden gebruikt.  Bij deze omzetting zijn enzymen nodig om de retinoïde moleculen af te breken.   Vaak triggeren deze enzymen de ontstekingsreactie in de huid.

In tegenstelling tot traditionele retinolproducten laat ons Tri-Retinol Complex meer voor de huid herkenbare enzymen vrij tijdens het omzettingsproces naar retinoïnezuur, waardoor de ontstekingsreactie wordt omzeild. Geen branderig gevoel, geen roodheid, geen schilfers.

Een combinatie van verzachtende middelen, vetzuren en gepatenteerde peptidetechnologie creëert een uniek, gericht afgiftesysteem dat na verloop van tijd krachtige resultaten oplevert zonder negatieve bijwerkingen. Zo krijgen wij een retinol product dat zelfs voor de meest gevoelige huid te gebruiken is.

 

Hoe kun je het toepassen in je HydroPeptide routine?
 

De Retinol Routine Booster heeft een retinoïdegehalte van 1%.  Het is een booster met een lichte textuur.  De retinol booster bevat naast het retinol complex en de gepatenteerde peptide ook hydraterende en verhelderende ingrediënten.  Idealiter gebruik je de booster 's avonds, en breng je daarna een moisturizer aan. Sommige huiden kunnen de booster elke dag gebruiken andere zullen er baat bij hebben de booster 2 tot 3 keer per week te gebruiken, afhankelijk van hoe hun huid retinoïden verwerkt. 

Retinol Eye Renewal is een rijke balsem die bij voorkeur 's avonds rond de ogen wordt gebruikt.  Het bevat 0,65% Tri-retinol.  Deze kan ook worden aangebracht over Vital Eyes of Uplift Eye.  Eye Authority zou de ideale aanvulling zijn als oogbehandeling overdag bij gebruik van deze nieuwe balsem.

 

Nimni Cream bevat 0,25% retinol samen met de gepatenteerde Nimni Technology in een crèmetextuur.  Deze kan samen met de Routine Booster worden gebruikt om een nog hoger niveau van retinolen in de huid te krijgen, afhankelijk van de tolerantie van uw huid.  De Nimni Technologie is nog steeds uniek voor dit product en Nimni Day Cream.  Nimni Day Cream kan ook worden gelaagd met de nieuwe Booster.

 

Vital Eyes bevat 0,5% Bakuchiol, een botanisch afgeleid retinol alternatief.  Bakuchiol werkt synergetisch met retinoïden om de reactie van de huid te stimuleren, dus in combinatie met de nieuwe oogbalsem is dit een zeer geavanceerde anti-aging oogbehandeling.

 

Power Luxe bevat ook bakuchiol (2%), dus met zijn rijke textuur en collageenversterkende peptiden is het ideaal om aan te brengen over de Retinol Routine Booster van je avondroutine.

 

 
Algemene tips
Bespreek je vragen met je huidexpert, zij kan je het beste advies geven om retinol in je routine te integreren en je huidverzorgingsroutine naar een hoger niveau te tillen.

Bouw je tolerantie voor retinol op, begin met 1 tot 2 keer per week en bouw dit op tot elke dag.

Gebruik altijd een SPF. Zoals bij elke verzorgingsroutine die gericht is op het bereiken van een jeugdiger uitziende huid, is het belangrijk om een Spf 30-50 te gebruiken. Je wilt toch niet dweilen met de kraan open?

Gebruik geen retinol als je zwanger bent of borstvoeding geeft.


Terug