0

Hoe kies je een moisturizer voor je huid?

Juli 2021

Moisturizers zijn geformuleerd met multifunctionele ingrediënten die de huid voeden, hydrateren en de elasticiteit herstellen. Dagelijks een moisturizer voor het gezicht aanbrengen is een belangrijke sleutel tot een gezond ogende, stralende huid – ongeacht het seizoen, jouw leeftijd of huidtype. Iedereen is het er mee eens dat hydratatie cruciaal is om de huid jeugdig en gezond te houden, zelfs als je geen droge huid hebt. De vochtherstellende werking van een moisturizer voor het gezicht, hals en decolleté beschermt de huidbarrière. Het voorkomt daarmee zelfs donkere vlekken zoals pigmentvlekken, fijne lijntjes en rimpels na verloop van tijd. De waarde van een moisturizer voor jouw huid is dus groot!

WAT IS EEN MOISTURIZER PRECIES?

Een moisturizer is een hydraterende crème, die naast het hydrateren vaak ook nog andere doelstellingen heeft door het gebruik van de juiste mix aan ingrediënten.

Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomend, gelachtige, complexe organische verbinding, die is samengesteld uit lange ketens moleculen van koolhydraten. Het wordt in alle levende wezens aangetroffen: Ongeveer de helft van je lichamelijke reserves aan Hyaluronzuur bevindt zich in de huid, waar het zich aan watermoleculen bindt om vocht vast te houden en je huid te hydrateren.

Hyaluronzuur werkt als een spons: het kan meer dan duizend keer zijn gewicht in water aantrekken en vasthouden.

Wij gebruiken bij HydroPeptide een triple Hyaluronzuur, 3 verschillende moleculaire structuren van Hyaluronzuur, de grootste blijft aan de oppervlakte van de huid en zorgt voor opvullen van de droogte lijntjes en een aangenaam huid gevoel.  De middelste moleculaire structuur Hyaluronzuur bindt het vocht in de huid en het kleinste moleculaire structuur Hyaluronzuur komt het diepst in de huid en verbetert de elasticiteit in de huid.

Naast Hyaluronzuur bevatten veel van onze producten (niet alleen de moisturizer) nog veel meer hydraterende ingrediënten we noemen er een aantal:

·         Bakuchiol, is een retinol vervanging met dezelfde zichtbare resultaten zonder bijwerking, verhoogt het Hyaluronzuur in de huid waardoor de huid opgevuld wordt.

·         Aquaxyl is een complex van een plant die een drie D-hydratatie geeft

·         Verschillende soorten algen: een blend van verschillende algen voor een snelle  hydratatie, zorgt voor de juiste balans en gaat waterverlies uit de huid tegen.

 

WELKE MOISTURIZER VOOR JOUW HUIDTYPE?

Afhankelijk van jouw huidtype, conditie en gewenste resultaat zijn dit onze Moisturizers:

Aquaboost: Is een olievrije/ vetvrije emulsie, specifiek ontwikkeld voor een gecombineerde en/of vette huid. Deze verhoogt de weerstand van de huid, reguleert de talgproductie en werkt op celvernieuwing. Bevat een triple Hyaluronzuur voor optimaal vochtherstel.

Facelift: Is een luchtige crème, specifiek ontwikkeld voor de gemengde tot aan licht droge huid. Bevat o.a. een L22 lipide complex, dit zijn gezonde vetten voor de huid, bevat veel anti-oxidanten om je huid extra te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Helpt bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Bevat een triple Hyaluronzuur voor optimaal vochtherstel.

Powerlift: Is een vollere crème die niet vet aanvoelt, specifiek ontwikkeld voor de droge huid. Bevat o.a. een wrinkle-relaxing peptide die helpt om de mimische spieren te ontspannen, er zitten ingrediënten in om de huid te verhelderen en bevat een hoge dosis aan ceramiden, die het herstel van de huid barrière verbeteren. Helpt bij het verminderen van lijntjes en rimpels. Bevat een triple Hyaluronzuur voor optimaal vochtherstel.

Soothing Balm: Is een balsem die als je hem aanbrengt, als een olie gaat aanvoelen, specifiek voor een extreem droge huid, een huid met eczeem, of hele droge acne huid. Bevat o.a. een hoge concentratie aan natuurlijke, voedende oliën die hydrateren en antibacterieel werken. Herstelt de barrièrefunctie van de huid, ontstekingsremmend en door de antioxidanten wordt de weerstand van de huid verhoogt.

 

Alle Moisturizers kan je dag-nacht gebruiken (24 uur) maar je kan ze ook mixen & matchen, denk bijvoorbeeld aan een dag-/nachtritme of seizoenen. Gebruik overdag altijd een SPF erover heen!

 

 

 


Terug