0

Waarom heb je een goede huidverzorgingsroutine voor ’s nachts nodig?

September 2021

Hoe maak je een huidverzorgingsroutine voor ‘s nachts?

Wat is de beste manier om een huidverzorgingsroutine voor ‘s nachts op te bouwen? Hier bespreken we de te volgen stappen en de beste huidverzorgingsingrediënten om het vermogen van de huid om te regenereren te hydrateren, te voeden en te stimuleren.

 

Avondverzorgingsroutine Stap 1: Make-up verwijderen

Het begint allemaal met reinigen. Je hebt een schoon gezicht nodig om 's nachts te profiteren van de voordelen van actieve ingrediënten. Als je make-up of zonnebrandcrème draagt, kun je het beste beginnen met een make-up verwijderende balsem/reiniger of een product met micellair water.

Onthoud dat olie, olie aantrekt en door een reinigingsmiddel op oliebasis te gebruiken, help je talg, make-up en vet aan te trekken en te verwijderen. De Makeup Melt bevat huidgezonde oliën die make-up verwijderen en afbreken. Als je je lui voelt of weinig tijd hebt, gebruik dan een reinigingsdoekje, zoals onze HydroPeptide HydroActive Cleanse doekjes.

Avondverzorgingsroutine Stap 2: Reinigen

Nu je alle make-up en zonnebrandcrème van je huid hebt verwijderd, kun je overgaan op een diepere reiniging met een reinigingsmiddel op waterbasis. Door de dubbele reinigingsmethode te volgen, zorg je ervoor dat vuil, zweet en bacteriën volledig van je huid worden verwijderd. Dubbele reiniging verbetert ook de werkzaamheid van je serums, vochtherstellende crèmes en behandelingsproducten. Deze methode biedt een diepe reiniging van de poriën, waardoor actieve ingrediënten beter kunnen doordringen. Zie het zo: als je investeert in premium producten voor je huid, wil je er zeker van zijn dat ze worden opgenomen!

Welk type reiniger je kiest, hangt af van je huidtype. Er zijn veel verschillende reinigingsformules om uit te kiezen. Huidtypes die gevoelig zijn voor acne, moeten een reinigingsmiddel vinden dat de cel vernieuwing verhoogt en helpt bij het bestrijden van de bacteriën die puistjes veroorzaken, zoals de PurifyingCleanser. Als het je doel is om de zichtbare tekenen van veroudering van de huid te verminderen en een gladdere, stralendere teint en textuur te geven, probeer dan de Exfoliating Cleanser. Een zachte, hydraterende reiniger, zoals de voedende Cleansing Gel, is het beste voor gevoelige huidtypes.

 Avondverzorgingsroutine Stap 3: Serum

Serums zijn extreem lichtgewicht behandelingsproducten die doorgaans een hogere concentratie aan actieve ingrediënten bevatten dan andere producten. Serums zijn ontworpen om problemen aan te pakken die specifiek zijn voor huidprobleem, dus het kiezen van het juiste serum kan helpen om alles aan te pakken, van donkere vlekken en rimpels tot huidverslapping en dofheid.

Wacht tot de huid droog is voordat je een serum aanbrengt als je huid aan de gevoelige kant is. Een vochtige huid kan de actieve ingrediënten te snel opnemen en tot irritatie leiden. Voor een krachtig serum dat alle tekenen van veroudering aanpakt (fijne lijntjes, rimpels, volumeverlies en slappe huid), probeer Power Serum. Als hyperpigmentatie, bruine vlekken en beschadiging door de zon je grootste zorgen zijn, kan je het beste ’s avonds het LumaPro-C Serum aanbrengen. Als je een ingebouwde antioxidantbescherming wilt om je huid te helpen tegen omgevingsfactoren overdag, kan je het HydroStem Serum gebruiken. Als roodheid, irritatie en gevoeligheid je grootste pijnpunten zijn, helpen de kalmerende plantaardige ingrediënten in het Soothing Serum om roodheid te neutraliseren en je huid zijn natuurlijke glans terug te geven. Acne en vette huidtypes zullen dol zijn op de bacterie blokkerende peptiden in het Redefining Serum.

Avondverzorgingsroutine Stap 4: Hydrateren

Het is een veelgemaakte fout om aan te nemen dat je alleen een vochtherstellende crème nodig hebt als je huid droog is. De waarheid is dat iedereen, ongeacht het huidtype, 's avonds moet hydrateren. Naarmate we ouder worden, neemt het vermogen van de huid om vocht vast te houden af. Bovendien kunnen dagelijkse activiteiten de huid verder ontdoen van zijn natuurlijke hydrators. Een goede vochtherstellende crème verbetert niet alleen de hydratatie van de huid, maar beschermt ook de huidbarrière en helpt vochtverlies te voorkomen. Zwaardere crèmes die veel voordelen bieden, kunnen overdag ook zwaar aanvoelen op de huid, daarom is de avond de beste tijd om ze aan te brengen.

Voor een diep rijke vochtherstellende crème boordevol peptiden, hyaluronzuur, sheaboter en ceramiden, probeer Power Luxe. Voor een meer acnegevoelige huid, probeer AquaBoost, een lichtgewicht, olievrije vochtherstellende crème die de poriën niet verstopt.


Terug