0

Negen maanden skincare

Januari 2020

Je huidverzorgingsroutine veranderen tijdens een zwangerschap

Als je zwanger bent, merk je dat je huid onder invloed van een gewijzigde hormoonspiegel verandert. Je krijgt meer puistjes, terwijl je huid zeker in het begin van de zwangerschap wat onrustig is. Je merkt ook dat je huid wat vetter gaat worden op bepaalde zones. De huid heeft behoefte aan andere producten en een nieuw huidverzorgingsregime.

Je kunt bijvoorbeeld de HydroPeptide Cleansing Gel gebruiken. Die bevat melkzuur dat je vocht- en vethuishouding weer in balans brengt. Daarnaast zorgt de gel ervoor dat je huid oplicht (pigmentatie). Ook de HydroPeptide Spot Correction mag je plaatselijk drie keer per dag aanbrengen (over je make up) op je puistjes. Er zit colloïdaal zwavel in de gel, een stof die ervoor zorgt dat de zwelling en roodheid afnemen en het puistje sneller verdwijnt. Ook zou je thuis eenmaal in de week de Polish & Plump Peel kunnen gebruiken; dit middel heeft een verhelderende werking op je huid, verfijnt de huidstructuur en vermindert de onzuiverheden.

Welke ingrediënten moeten zwangere vrouwen vermijden?

De belangrijkste ingrediënten die je als zwangere vrouw moet vermijden zijn salicylzuur, benzoylperoxide en retinol. Vraag je schoonheidsspecialiste welke producten je (tijdelijk) niet meer mag gebruiken.

Het zwangerschapsmasker

Een bekend ‘probleem’ dat zich kan ontwikkelen tijdens de zwangerschap is melasma, ook bekend als hyperpigmentatie op het gezicht. Als gevolg van hormonale veranderingen kun je gevoelig worden voor melasma tijdens de zwangerschap. Vandaar ook dat de aandoening bekendstaat onder de bijnaam ‘zwangerschapsmasker’.

Het LumaPro-C Face Serum van HydroPeptide is verbazingwekkend goed in het bestrijden van hyperpigmentatie. Met behulp van LumaPro-C en een SPF Solar Defense 30 of 50 onderneem je preventief actie tegen het ontstaan van pigmentvlekken. De HydroPeptide Vitamine C Peel Polish & Plump Peel is ook een geweldig hulpmiddel voor de behandeling van bestaande hyperpigmentatie. Door de combinatie van de kristallen en het melkzuur in de formule maak je jouw huid lichter en worden lijntjes, rimpels, littekens en grove structuren minder zichtbaar.

Heb je melasma? Dan adviseren wij je om de aandoening al te behandelen tijdens de zwangerschap. Het is wel belangrijk dat de behandeling ook na de zwangerschap nog een poos wordt doorgezet. Ze zeggen niet voor niks negen maanden zwanger, negen maanden ontzwangeren… De zwangerschapshormonen blijven ook na de geboorte van je kleintje namelijk nog een hele tijd in het lichaam aanwezig. Heb je (nog) geen pigmentatie? Ga dan preventief aan de slag. Voorkomen is altijd beter dan genezen…

Wat kun je nog meer doen tijdens de zwangerschap?

Doordat je buik en/of borsten tijdens de zwangerschap erg snel groeien, kunnen er striae (zwangerschapsstriemen) ontstaan. Je huid rekt namelijk in een onnatuurlijk hoog tempo uit. Door de grote spanning die op je huid komt te staan, scheurt het onderhuids bindweefsel (dit is niet pijnlijk), wat kan leiden tot paarsrode strepen. Na enkele jaren veranderen die paarse striemen in witte littekens. Merk je dat je striae krijgt of wil je ze juist absoluut voorkomen? Dan kun je de HydroPeptide Firming Moisturizer gebruiken. Deze moisturizer zorgt voor een soepele huid en versterkt het bindweefsel.


Terug