0

Wat betekent het om je huid te detoxen?

Februari 2020

Wat is detoxen?

Er bestaan veel definities van en mythes over het detoxen van je huid. In de huidverzorgingswereld van HydroPeptide bestaat detoxen uit:

●     Het wegnemen van fysiek vuil, afvalstoffen en overtollige olie die zich ophopen op onze huid.

●     Het neutraliseren van schadelijke vrije radicalen die onze huid van buitenaf binnendringen. Hiervoor vertrouwen we vooral op de heilzame werking van krachtige antioxidanten.

 Met behulp van prebiotica zorgen we ervoor dat de huideigen flora in balans komt en dus de afweer tegen invloeden van buitenaf wordt versterkt. Dit zijn de beste en werkzaamste stappen die we kunnen nemen in de richting van gezondere en beter functionerende huid!

Wat moet je vermijden bij het ontgiften van je huid?

Probeer te voorkomen dat er iets hards, zoals schurende scrubs of een borstel, over je huid heen gaat. Vermijd ook agressieve reiniging, zoals zeep en producten die niet op jouw huid zijn afgestemd. Zo verwijder je namelijk de gezonde huidflora, waardoor de huid toegankelijker wordt voor invloeden van buitenaf. Hierdoor ontstaan vaak reacties, irritaties en huidproblemen. En dat wil je toch niet?

Waarom is het belangrijk om onze huid te ontgiften?

We worden allemaal blootgesteld aan vervuiling en invloeden van buitenaf. Of die nu afkomstig zijn van uitlaatgassen van auto's, blauw licht uit schermen en telefoons, of zelfs samenhangen met leefstijlgerelateerde zaken zoals slechte voeding, weinig beweging of het niet verwijderen van onze make-up voor het slapengaan; al deze dingen kunnen bijdragen aan de afbraak van onze huid en het verminderen van de cellulaire gezondheid. Door het ontgiften van onze huid kunnen we de huid stimuleren om optimaal te gaan werken.

Blauw licht

Blauw licht is meestal afkomstig van je smartphone, laptop of verlichting, maar zit ook in zonlicht. Blauw licht zorgt ervoor dat er meer vrije radicalen vrijkomen in je huid. Deze versnellen het verouderingsproces. Dit wil je toch niet!? Gelukkig is er nu een eenvoudige manier om je huid te beschermen tegen blauw licht; spray de Somnifera Root Mist van HydroPeptide iedere twee uur op je huid en je bent voortaan beschermd tegen blauw licht. Daarnaast fixeert deze mist je make-up en houdt hij vocht vast in je huid. De ideale verfrissing en bescherming voor op kantoor of achter je thuiscomputer!

Hoe vaak moet je jouw huid ontgiften?

In principe altijd! We worden immers iedere dag opnieuw blootgesteld aan invloeden van buitenaf. Heb je behoefte aan een snelle manier om je huid te ontgiften aan het einde van de dag? Probeer dan de HydroActive Cleanse-reinigingsdoekjes van HydroPeptide. De doekjes bieden je een makkelijke en snelle manier om make up te verwijderen, je huid te reinigen en je te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Tevens zorgen deze doekjes ervoor dat je huid lichter wordt, verfrist en meer vocht vasthoudt.


Terug