0

Waarom Gua Sha misschien wel je nieuwe favoriete tool is!

November 2021

Het woord "Sha" verwijst naar de roodheid op de huid die na de behandeling verschijnt en uiteindelijk de huid triggert om zichzelf te vernieuwen. De esthetische voordelen van Gua Sha werden bijna per ongeluk ontdekt. Wanneer acupuncturisten het oosterse wellnessritueel op de gezichten van hun proefpersonen uitvoerden, merkten ze dat fijne lijntjes en rimpels begonnen te verminderen en dat de huid begon te gloeien.

De Gua Sha-techniek maakt gebruik van opwaartse en uitgaande slagen en het licht schrapen van een steen - kwarts, jade, obsidiaan of bijna elke andere exotische steen - tegen de huid om te helpen bij lymfedrainage, de bloedcirculatie te bevorderen, spierspanning te verlichten en fijne lijntjes en rimpels op het gezicht te verminderen.

Wanneer je je concentreert op de gezichtscontouren, kan Gua Sha veel schoonheidsvoordelen hebben, waardoor het een van de meest geroemde huidverzorgingsbehandelingen voor thuis is geworden. Hier lees je alles wat je moet weten over Gua Sha, de oude maar nieuwe schoonheidsbehandeling die het gezicht en lichaam kan herstellen en verjongen.

Waarom is Gua Sha zo populair?
De term Gua Sha begon al pre-Covid bekend te worden  bij  beauty insiders, maar met de stay at home beweging en social distancing begon Gua Sha echt  terrein te  winnen.  

"Vanwege de pandemie moesten veel van mijn cliënten thuis gezichtsbehandelingen doen,"  zegt  Molly  Manley, een schoonheidsspecialiste  gevestigd  in  Statesboro,Georgia. " De Gua Sha is een geweldig en gemakkelijk hulpmiddel om te gebruiken met hun bestaande  huidverzorgingsroutine. Influencers en  huidexperts op sociale mediaplatforms zoals TikTok  en  Instagram hielpen ook bij de recente  populariteit.

Bovendien willen veel mensen geen Botox of fillers gebruiken om de huid voller te maken en rimpels te verwijderen.  Voor degenen die hun schoonheidsregime natuurlijk willen houden, is  de Gua  Sha massage  een  prachtig  alternatief voor  injectables.  

Wat zijn de specifieke  voordelen?
"Het mooie van Gua Sha  is  dat  het iedereen ten goede  komt. Al eeuwenlang heeft   het  bewezen  fijne  lijntjes en  rimpels  te verminderen,  lymfedrainage te bevorderen,   te helpen bij productpenetratie en de gezichtscontouren te versterken," legt Manley  uit.  Als je de jukbeenderen op natuurlijke wijze wilt  liften en het gezicht wilt contouren, kan de zachte schraap- en trekmethode    van  Gua  Sha merkbare resultaten opleveren door een opgeblazen gevoel te verminderen dat veroorzaakt wordt door vocht  dat vast komt  te zitten onder  de  huid. De Gua  Sha-techniek helpt het lymfestelsel die vloeistof af te voeren.    De schoonheidsvoordelen van  Gua  Sha kunnen in de loop van de tijd worden  gezien,  wat betekent dat  een consistente routine met behulp van de Gua  Sha-gezichtstool  noodzakelijk is om de beste resultaten te verkrijgen.

De belangrijkste  voordelen van Gua  Sha op het gezicht  zijn:

-Collageen productie
-Lymfedrainage  
-Verminderd opgeblazen gevoel en wallen
-Stralende huid
-strakke contouren van het gezicht
-Voorgevormde jukbeenderen
-Verzachting van fijne lijntjes en rimpels
 

Is Gua  Sha een andere vorm van diepe massage of acupunctuur?
Gua Sha kan voordelen bieden die vergelijkbaar zijn met  de resultaten van  diepe massage en acupunctuur. In  feite nemen veel massagetherapeuten de   Gua  Sha-tool   op in  hun technieken om een volledige lichaamswelzijnservaring     te bieden.  "Voor gezichtsbehandelingen wordt de Gua  Sha gewoon  "geschraapt"  over de huid met lichte  slagen om blauwe plekken te  voorkomen.  Voor het lichaam kan Gua Sha helpen bij diepe weefselmassages," zegt  Manley.

Hoe kan ik Gua Sha op mezelf uitvoeren?
De eerste stap van een Gua Sha behandeling is om te beginnen met een schoon gezicht. Het is belangrijk om het gezicht van alle make-up te ontdoen en de huid een diepe reiniging te geven . Probeer HydroPeptide  Makeup  Melt om make-up  te  verwijderen zonder de huid te ontdoen van natuurlijke  oliën. Voor het beste resultaat gebruik je de  Gua  Sha eenmaal per dag op een gereinigde en  gehydrateerde huid. "Ik raad aan om de huid eerst te reinigen, een serum op de huid te deppen, vervolgens een olie aan te brengen en de Gua  Sha  tool te gebruiken.” zegt  Manley. "Begin altijd in het midden van het  gezicht met zachte druk met korte  en lange halen. Beweeg de Gua Sha omhoog en naar buiten bij iedere slag."

Helpt Gua  Sha voor spieren?
Gua Sha heeft veel cosmetische en niet-cosmetische  voordelen. "We hebben ontdekt dat  het de kaakspanning en migraine  drastisch vermindert.  Het helpt ook om voedingsrijk bloed naar de huid  en weefsels over te  brengen," zegt  Manley. Bij gebruik op het lichaam kan Gua  Sha  ook helpen bij het verlichten van lichaamspijnen en pijnlijke spieren. Full body  Gua  Sha  wordt vaak gebruikt  bij atleten om de flexibiliteit te vergroten, spierspasmen te behandelen en  pijn en ontsteking te verminderen.

Helpt Gua  Sha acne te verminderen?  
Hoewel acne  die  voortkomt  uit genetica en hormonen niet zal worden genezen  door  simpelweg  Gua  Sha te gebruiken, kan   de  gezichtstool wel helpen om een deel  van  de ontsteking  geassocieerd  met  acne te verminderen. "Gua  Sha helpt het lichaam om gifstoffen die onder  de huid vastzitten eruit te duwen, wat ontstekingen  en acne kan verminderen," legt Manley  uit. De behandeling van  acne vereist een  veelzijdige aanpak. Dieet en  levensstijl  spelen een grote  rol bij acne, net als het gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten. Zoek naar producten  die  salicylzuur, natuurlijke kleien en speciale  roodheidsverminderendepeptiden bevatten.

Welke huidverzorgingsproducten zijn het beste te gebruiken met een Gua Sha  behandeling?

Het is belangrijk om een huidverzorgingsolie  te gebruiken in combinatie met de Gua  Sha-behandeling.  Een olie helpt de Gua Sha tool veilig en zachtjes over de huid te glijden.  De Gua Sha-tool helpt de huidverzorgingsolie ook dieper in de huid door te dringen, waardoor de  schoonheidsvoordelen worden versterkt.  "Voor  het gezicht heb ik ontdekt dat Gua Sha het beste werkt met een gezichtsolie zoals HydroPeptide  Moisture Reset Oil  omdat het de tool over de huid laat glijden,"  zegt  Manley. "De  Moisture Reset Oil is geweldig  voor alle  huidtypes,  met name de gedehydrateerde huid! Als je de Gua Sha massage op het lichaam uitvoert, raad ik de  HydroPeptide  Firming  Body Moisturizer ten zeerste aan, omdat deze huidproblemen zoals striae, ouderdomsvlekken en een droge huid helpt verminderen"


Terug