0

De do’s en don’ts van de strijd tegen maskne

November 2020

Wat is maskne?

De coronapandemie zorgt niet alleen voor medische, economische en psychische problemen, maar werkt ook een bepaalde huidaandoening in de hand: ‘maskne’. We dragen tegenwoordig bijna allemaal een mondkapje wanneer we in de buurt van anderen zijn of in een openbare ruimte vertoeven. Zodra we het mondkapje opdoen, wordt de huid ontdaan van natuurlijke oliën en vochtherstellende crème. Door verstopte poriën en een droge huid groeit de kans op acne onder het mondkapje.

Hoe voorkom je maskne?

Welke stappen kun je nemen om maskne te voorkomen? De eerste stap die wij aanbevelen, is om iedere keer een schoon masker te dragen. Zo geef je bacteriën minder kans om zich op je huid te nestelen. Gebruik een duurzaam masker dat je na gebruik wast, maar voorkom het gebruik van wasverzachters of wasmiddelen die een allergische reactie of huidirritatie kunnen veroorzaken. Blijf ook iedere ochtend en avond trouw je huidverzorgingsroutine volgen. Was altijd je gezicht voordat je een mondkapje opzet en nadat je het af doet (het beste is een dubbele avondreiniging). 

Breng na het reinigen je HydroPeptide-serum aan, gevolgd door een vollere gezichtscrème. Zo hou je de huid onder het mondkapje gehydrateerd. Blijf tenslotte je HydroPeptide Solar Defence SPF 30 of SPF 50 gedurende de dag dragen. Ook als je een mondkapje draagt, wordt de helft van je gezicht namelijk nog steeds blootgesteld aan uv-stralen. De HydroPeptide Solar Defence voegt ook een extra beschermings- en hydrateringslaag toe waar de huiddelen die onder het mondkapje zitten van profiteren.

Maskne bestrijden

Maar wat als je al maskne hebt? Hoe kom je er dan snel vanaf en verlos je jouw huid van die vervelende puistjes? Probeer een nieuwe huidroutine te creëren. Die zou er dan ongeveer als volgt uit moeten zien:

1. Reinig je huid elke ochtend en avond. Als je make-up draagt, raden wij altijd een dubbele reiniging aan. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de HydroPeptide Purifying Cleanser en de HydroPeptide Cleansing Gel.

2. Gebruik een toner! Dit helpt om de acne op de huid uit te drogen en de huid te voorzien van een natuurlijke balans van toverhazelaar en melkzuur. Probeer eens de Hydropeptide Clarifying Toner Pads of gebruik na iedere reiniging onze HydroPeptide HydraFlora, een essence vol met antioxidanten.

3. Gebruik naast je persoonlijke HydroPeptide-serum één keer per dag een serum dat niet alleen helpt bij het tegengaan van veroudering, maar ook bij acne. Het Hydropeptide Redefining Serum is bijvoorbeeld een goede optie.

4. Maak gebruik van een vollere vochtherstellende crème! Die houdt het vocht vast en houdt je huid gehydrateerd. HydroPeptide Power Lift is een goed voorbeeld van zo’n crème.

5. Vergeet ook je zonnebrandcrème niet, zeker als de zon zich in het voorjaar weer geregeld in vol ornaat laat zien. Met de Hydropeptide Solar Defense Tinted of NON-Tinted bescherm je jouw delicate huid effectief tegen schadelijke uv-straling.


Terug