0

Avond huidverzorging: Waarom het belangrijk is en hoe doe je het goed.

Maart 2022

Net als dat je niet in je pyjama naar je werk zou gaan of in een spijkerbroek en een kasjmieren trui naar bed zou gaan, is het ook niet aan te raden dezelfde producten s ’avonds aan te bregen als je ochtend- verzorgingsroutine.
 
's Morgens dezelfde huidverzorgingsproducten gebruiken als 's avonds is niet de beste aanpak om de gezondheid van je huid onderhouden en te verbeteren.
 
Hieronder kom je te weten waarom en hoe je best een nachtverzorgingsroutine kan samenstellen.
 
De avond is het perfecte moment om je huid te verwennen met huidverbeterende actieve ingrediënten omdat je huid s ’nachts in herstelstaat gaat. Alle natuurlijke processen van de huid zijn dan gericht op het herstellen en corrigeren van de huid.
Terwijl overdag de huid voornamelijk gericht is op het beschermen. Bovendien bestaan er ingrediënten die fotosensitief zijn. Wat betekent dat blootstelling aan de zon huidgevoeligheid kan veroorzaken en tot irritatie kan leiden, dus die producten kunnen beter voor 's avonds bewaard worden.
Wij raden altijd aan je routine specifiek te laten aanpassen door een huidverzorgingsprofessional, op basis van je huidtype, huidige conditie en algemene huiddoelen. Maar hier is alvast een voorbeeld van hoe je ideale huidverzorging voor s’avonds er zou kunnen uitzien:
 
" Het advies inwinnen van een schoonheidsspecialiste is altijd de beste manier om een huidverzorgingsroutine samen te stellen.”
 
De ideale huidverzorgingsroutine voor 's avonds zou er als volgt uit kunnen zien:
 
Stap 1: Verwijder je make-up.
Ken je de HydroPeptide Makeup Melt Botanical Cleansing Balm al? Dit is een hydraterende balsemreiniger die op milde wijze make-up verwijdert zonder de huid te ontdoen van haar natuurlijke berschermlaag.
Stap 2: Reinig je huid.
Als je huid droog is, probeer dan HydroPeptide Cashmere Cleanse of gebruik de Cleansing gel bij een normaal tot vette huid.
Stap 3: Gebruik een toner.
Deze stap brengt je huid in evenwicht na de reiniging en bereid je huid voor op de volgende stappen.
Stap 4: Kies een serum om je specifieke huidverzorgingsproblemen aan te pakken.
Probeer HydroPeptide LumaPro-C Serum om de huid te verhelderen en eventuele zonnevlekken te verminderen, of Power Serum, dat zes unieke peptide complexen bevat om de huid stevig te maken en rimpels te verminderen.
Stap 5: Breng een vochtinbrengende crème aan.
Gebruik een krachtige moisturizer met actieve ingrediënten die werken terwijl je slaapt, zoals HydroPeptide Power Luxe Moisturizer, die retinol-alternatief Bakuchiol bevat samen met vier soorten hyaluronzuur en collageenversterkende peptiden.
 
Hoe til je je avond huidverzorgingsroutine naar een hoger niveau?
Naast de basis stappen voor een avond huidverzorgingsroutine, zoals cleanser, serum en moisturizer, is het erg nuttig om te investeren in een paar gespecialiseerde heldenproducten om je huid echt op te waarderen en je verzorging tot een hoger niveau te tillen. Probeer bijvoorbeeld de Triple Acid Peptide peel.  Met een zachte mengeling van hydroxyzuren en peptiden verzacht en verstevigt de unieke zelfneutraliserende peeling de huid terwijl ook hyperpigmentatie vervaagt. Wissel hem 2-3 keer per week, samen met het HydroPeptide Hydro Lock Sleep Mask, een slaapmasker dat je huid diep hydrateert, vernieuwt en er stralend laat uitzien.


Terug