0

De beste huidverzorgingsroutine voor zwangerschap

Februari 2023

Zwangerschap brengt veel nieuwe ervaringen met zich mee: eerste hunkering naar voedsel, eerste echografie en eerste schoppen van de baby. De meeste daarvan zullen welkome primeurs zijn. Maar terwijl uw lichaam elke dag groeit, zal de instroom van hormonen waarschijnlijk leiden tot veranderingen in het grootste orgaan in uw lichaam: uw huid. Veelvoorkomende huidproblemen tijdens de zwangerschap zijn acne, melasma, een droge huid en striae. Het behandelen van deze problemen vereist de nodige zorgvuldigheid, aangezien bepaalde ingrediënten niet veilig zijn om tijdens de zwangerschap te consumeren. Ingrediënten zoals salicylzuur, benzoylperoxide en retinol komen in de bloedbaan terecht en kunnen nadelige effecten hebben op de opgroeiende baby. Het goede nieuws is dat er gemakkelijke vervangingen en alternatieven zijn die je in je huidverzorgingsroutine kunt aanbrengen om deze zorgen aan te pakken en de klassieke zwangerschapsgloed te accentueren om je huid blij te houden.

Het is altijd een goed idee om met uw arts te praten als u een nieuw product probeert tijdens de zwangerschap of als u vragen heeft over de veiligheid van bepaalde ingrediënten. Waarom? Omdat alle mensen en alle zwangerschappen anders zijn. Bespreek eventuele zorgen met uw arts om er zeker van te zijn dat u vrij bent.

Welke ingrediënten te vermijden tijdens de zwangerschap

Er zijn enkele veelvoorkomende huidverzorgingsingrediënten die tijdens de zwangerschap het beste kunnen worden vermeden. Afhankelijk van het type ingrediënt en het percentage van bepaalde ingrediënten in huidverzorging, kunnen verschillende bijwerkingen uw zwangerschap in gevaar brengen.

Salicylzuur en benzoylperoxide, veelgebruikte ingrediënten in acnebestrijdende producten, moeten worden vervangen door azelaïnezuur of niacinamide. U kunt ook glycolzuur of melkzuur gebruiken als vervangende chemische exfoliator om ervoor te zorgen dat uw huid vrij is van bacteriën en andere onzuiverheden.

Retinol is een ander ingrediënt dat je tijdens de zwangerschap moet vermijden. Dit ingrediënt wordt gebruikt om acne te behandelen, evenals fijne lijntjes, een ruwe textuur en een ongelijkmatige teint. U kunt retinol vervangen door bakuchiol of producten zoeken met peptiden, met name anti-verouderingspeptiden, om rimpels aan te pakken met een zwangerschapsveilig alternatief. Peptiden communiceren actief met uw cellen en geven uw huid signalen om dingen te doen zoals meer collageen produceren en uw huid leren zich te gedragen en er jonger uit te zien.

Omdat hyperpigmentatie en melasma tijdens de zwangerschap kunnen toenemen, is het vooral belangrijk om dagelijks SPF te dragen. Veel chemische zonnefilters bevatten echter het ingrediënt oxybenzone, dat niet veilig is voor zwangerschap. Kies in plaats daarvan voor een minerale SPF voor dagelijkse bescherming en om verergering van melasma en verkleuring te voorkomen.  

Hoe u uw huid tijdens de zwangerschap kunt behandelen

"Er zijn een paar belangrijke dingen waarmee u rekening moet houden als het gaat om de behandeling van uw huid tijdens de zwangerschap", zegt HydroPeptide-estheticus Allison Shoemaker. "De eerste stap is het gebruik van een zachte reiniger die de huid niet te droog maakt."

 
Deze ultrazachte gezichtsreiniger en make-upverwijderaar verwijdert onzuiverheden en beschermt tegelijkertijd de lipidenbarrière van je huid. Schuimende peptiden zorgen voor een vochtrijk schuim zonder het gebruik van parabenen of sulfaten.

"Moisture Reset Oil is van nature antimicrobieel en ontstekingsremmend, dus het is geweldig om te hydrateren en puistjes te minimaliseren", zegt Allison.

 
13 kostbare oliën vormen deze voedzame, snel absorberende gezichtsolie. Houd vocht vast en versterk de natuurlijke lipidebarrière van je huid met deze luxe illuminator.

"Het is belangrijk om elke dag een minerale zonnebrandcrème te dragen om melasma tijdens de zwangerschap te voorkomen", zegt Allison. Een hydraterende zonnebrandcrème is nog beter om je huid gehydrateerd te houden.

 
Solar Defense beschermt tegen UVA-, UVB- en infraroodstralen terwijl het de huid verrijkt met hyaluronzuur om vocht vast te houden en een mix van calendula, komkommer en acai-extracten om te beschermen tegen vrije radicalen.

"Gebruik onze nieuwe product: Daily Drench booster om hydratatie toe te voegen en je huidbarrière gezond te houden", zegt Allison. "CellRenew-16, ons exclusieve peptide, stimuleert natuurlijke defensines die antimicrobiële stoffen in de huid zijn."

 
Een unieke behandeling die zorgvuldig is samengesteld om een ​​dorstlessende hit van drievoudig hyaluronzuur te leveren voor maximale hydratatie. CellRenew-16 signaleert uw huid om belangrijke elementen te maken voor een gezonde huidbarrière. Hydraterende peptiden stimuleren de huideigen vernieuwing van hyaluronzuur, wat resulteert in een zichtbare vermindering van fijne lijntjes en rimpels.

Zwangerschapsveilige ingrediënten om als alternatief te gebruiken
Als u op zoek bent naar een spiekbriefje waarvoor huidverzorgingsingrediënten veilig kunnen worden gebruikt tijdens de zwangerschap, hebben we een aantal veelvoorkomende huidproblemen verzameld met alternatieve ingrediënten om ze tijdens uw zwangerschap te behandelen.

Melasma en hyperpigmentatie: vitamine C
Acne: azelaïnezuur en niacinamide
Resurfacing: melkzuur en glycolzuur
Droogte: hyaluronzuur
Anti-aging: peptiden

Hoe striae te behandelen


Als het om striae gaat, zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden. Eerst en vooral, of je striae krijgt of niet tijdens de zwangerschap, is meestal gebaseerd op factoren zoals erfelijkheid - dus leg jezelf geen onnodige stress op door een toverdrankje te vinden om ze te laten verdwijnen. Striae is niets om bang voor te zijn of je voor te schamen, ze zijn het bewijs dat je negen maanden lang hard hebt gewerkt om een ​​gezonde baby te laten groeien.

Afgezien van de genetica, is het altijd een goed idee om je huid te hydrateren, vooral als je zwanger bent! Enkele belangrijke ingrediënten om naar te zoeken zijn:

Hyaluronzuur
Liftende peptiden
 
 

Probeer Firming Body Moisturizer, boordevol ingrediënten die niet alleen striae, littekens en verkleuring helpen verminderen, maar ook diep hydrateren.

Zwangerschap Veilige gezichtsbehandelingen
Zwangerschap is een goed moment om je zelfzorg op te voeren en jezelf te trakteren op extra rust en ontspanning. Er zijn enkele professionele behandelingen die u moet vermijden, zoals:

Micro-needling
Chemische peelings
Microdermabrasie
 

Er zijn echter veel gezichtsbehandelingen die volkomen veilig zijn - en deze diensten kunnen enkele veelvoorkomende huidverzorgingsproblemen die tijdens de zwangerschap ontstaan, zelfs verbeteren. Deze omvatten:

Zuurstof gezichtsbehandelingen
Gezichtsbehandelingen die collageen stimuleren
Diep reinigende gezichtsbehandelingen
Lymfatische massage
 

Zorg ervoor dat de ingrediënten die tijdens de gezichtsbehandeling worden gebruikt allemaal veilig zijn voor de zwangerschap - uw schoonheidsspecialiste kan dat gemakkelijk voor u controleren.


Terug