0

Love your lips

Juni 2021

Wanneer je lippen langdurig blootgesteld worden aan de zon, aan een lage luchtvochtigheid of aan koude lucht, kan de huid springen. Ook roken en een bepaalde medicatie kunnen droogheid veroorzaken. Vervolgens kunnen er pijnlijke en irritante velletjes en kloofjes ontstaan, de lippen kunnen ook dof van kleur worden. Je eerste reactie is dan waarschijnlijk om de velletjes van je gebarsten lippen te bijten en een lippenbalsem te gaan smeren…maar wat is nou de beste manier om dit te behandelen en welke lippenbalsems werken niet verslavend?

Kan dat een verslaving aan lippenbalsem?

Jazeker dat kan! We zullen eerst uitleggen hoe de lippen “werken”.

Onze lippen zijn veel dunner dan de rest van onze huid. Zo bestaat de huid van onze lippen uit 3 tot 5 cellagen terwijl de rest van onze huid wel 16 cellagen kan hebben. Ook bevatten onze lippen geen zweetklieren. Hierdoor missen ze de natuurlijke laag van zweet en huidoliën die de huid glad en soepel houdt, waardoor lippen sneller uitdrogen en gevoeliger zijn voor temperatuurverschillen.

Wanneer je elke dag een aantal keer je lippen insmeert met een lippenbalsem zorg je ervoor dat er continue een laag over de buitenste laag dode huidcellen wordt gelegd. Deze dode huidcellen kunnen nergens naartoe waardoor je in feite de natuurlijke celcyclus verlangzaamt en op den duur stillegt. De liphuid is dan niet meer actief en “denkt” er wordt toch iedere dag een laagje op de huid aangebracht.

Stop je met het gebruik van lippenbalsem dan krijgen je lippen niet meer iedere dag een beschermlaagje en moeten je lipcellen weer helemaal zelf op gang komen waardoor het langer duurt dan gebruikelijk voordat alle cellen in je lip zijn vernieuwt. Dit betekent dat je buitenste dode celllaag langer op je lippen blijft ‘plakken’ met droge/droog uitziende lippen tot gevolg. Dit zal zo blijven tot je lippen weer gewend zijn om te vernieuwen en dit kan bij de één een week zijn, maar bij de ander een maand of langer.

Omdat niemand zin heeft om zo’n lange periode met droge lippen rond te lopen grijpt men toch naar de lippenbalsem om de lippen weer zacht en soepel te maken. Op deze manier blijft men verslaafd aan lippenbalsem.

Niet alle lippenbalsems werken verslavend

Niet alle lippenbalsems leggen een laagje op de huid waardoor de liphuid zelf niet meer gaat werken.  Dus JA je kunt een lipproduct gebruiken om je lippen aangenaam en gevoed te houden. Er zijn zelfs lipproducten op de markt die de collageen aanmaak stimuleren van je lippen, waardoor je vollere lippen krijgt en de lijntjes op en rondom je bovenlip verminderen.

Deze 5 tips helpen schrale, kapotte lippen te voorkomen.

Maak droge lippen niet steeds vochtig met je tong. ...
Drink voldoende water. ...
Hou steeds een lippenbalsem bij de hand DIE NIET VERSLAVEND WERKEN ...
Vermijd minerale oliën op je lippen! ...
Check of je allergieën hebt.
 

Mooie volle en aangename lippen met HydroPeptide;

HydroPeptide LipLock Hydrator: Dit krachtmasker, dat je ’s nachts of op elk ander gewenst moment van de dag kunt aanbrengen, voedt de lippen en gaat aan het werk om de lippen zacht en gevoed aan te laten voelen. Zorgt ervoor dat het hyaluronzuur in de lippen verbetert wordt, waardoor de lippen voller worden. Herstelt de barrierefunctie van de liphuid, waardoor er geen vocht uit de lippen verloren kan gaan.

Hoe te gebruiken; breng royaal aan op de lippen op ieder gewenst moment van de dag.

HydroPeptide Lipservice: Een geavanceerde antiverouderingsbehandeling voor je lippen die plumping-peptiden combineert met hydraterende en gladmakende fruitextracten en zo zorgt voor een onmiddellijke verlichting van droogheid en schilfers. De plumping peptide stimuleert de huidreparatie en -regeneratie, waardoor de lippen meer volume krijgen en de lijntjes rondom vermindert worden.

Hoe te gebruiken; meerdere keren per dag aanbrengen op en om de lippen. Neem de lijntjes op de bovenlip en neuslippenplooi goed mee. Hier overheen mag je een gewenste HydroPeptide lipgloss aanbrengen op de HydroPeptide Liplock Hydrator.

 

Perfecting Lip Gloss: in 6 verschillende tinten: Herstel de natuurlijke volheid, het volume en de omranding van je lippen binnen enkele minuten en verbeter de soepelheid en hydratatie op de lange termijn. De HydroPeptide Perfecting Gloss maakt je lippen perfect en geeft ze een warm, tintelend gevoel en een lichte glans.

Hoe te gebruiken: breng meerdere keren per dag aan op de lippen. Zorg ervoor dat je enkel de liphuid aanraakt en niet om de lippen heen. Voor ultiem volume in de lippen breng de lipgloss ook voor het slapen aan (advies neem dan een lichte kleur, zodat je kussensloop niet vies wordt).


Terug